Telefoneren was nog nooit zo vintage!

Telefoneren was nog nooit zo vintage!

Wie kent hem niet. De goede oude vaste lijn telefoon waarmee je soms uren kon bellen zonder zich al te veel te verplaatsen. De gsm's en smartphones zijn sinds de 21ste eeuw niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en hebben de oude manier van telefoneren teruggeduwd in de schaduwen. Dat neemt echter niet weg dat de vaste lijn nog steeds bestaat.

Telefoneren was nog nooit zo vintage! 1

''Ahoy!'' Normaalgezien zou dit onze openingszin zijn geweest bij een telefonisch gesprek als het aan Graham Alexander Bell had gelegen. Hij was diegene die voor het eerst het ontwerp van de telefoon had gepatenteerd. Gelukkig werd door het slimme denken van Thomas Edison ''Hello'' voorgesteld en gebruiken wij die nog steeds. 

De telefoon kent zijn oorsprong in de 19de eeuw, maar het was pas met de komst van de volgende eeuw dat de telefoon een standaard huishoudelijk toestel zal worden. Sinds zijn ontstaan heeft de telefoon een grote evolutie gekend en een revolutie ontketend in het sociale leven van vele mensen.

Bij SeventyOne kan dan natuurlijk die typische seventies telefoon niet ontbreken.

Telefoneren was nog nooit zo vintage! 2


Graag introduceren wij dan ook de GPO746 Rotary in verschillende kleuren. 

Een leuk weetje is dat GPO staat voor General Post Office en zijn ontstaan vond in 1675 met de bedoeling als postmaster-general van Engeland te functioneren. Dit monopolie kwam er pas in 1660. Maar u vraagt zich vast af wat dit met de telefoon te maken heeft. Wel, in 1870 nam GPO de controle over van het telegrafisch netwerk met in 1912 de controle overhet telefonisch netwerk. Dit betekent dat GPO tot 1982 de volledige macht had over de telefoon en telegraaf netwerken in Groot-Brittannië. Nu produceert GPO nog steeds telefoons met retro ontwerpen maar met een liefde voor moderne innovatie.

Al helemaal overtuigd om voor de GPO Rotary te gaan?

Laat ons nog even kort alle functies van dit toestel omschrijven:

Telefoneren was nog nooit zo vintage! 3

Kom zeker eens langs in onze winkels om helemaal vertrouwd te raken met de vintage touch van de GPO Rotary

Photo credit: Stefie fotografie ~ Stefie Vanleeuwen

14/01/2021