Over SeventyOne

SeventyOne - De orgineelse retro boetiek - Welkom in de online shop ! !

Het is onze droom Retro liefhebbers uit alle landen origineel en bewuste te kleden.  

Bij SeventyOne willen we bewust omgaan met de producten en items die we aanbieden en verkopen. Wij hebben een programma om de ecologische en sociale impact te bekijken en minimaliseeren. Wij keizen bewust voor Retro merken en leveranciers die deze principes meedragen in hun beleid en manier van werken.

Onze eigen collectie onder het SeventyOne label wordt geproduceerd in China of Engeland. Onder eerlijke werkomstandigheden en met respect voor mens en milieu. Voor het maken van de SeventyOne collecties is kinderarbeid en gedwongen arbeid volstrekt uitgesloten. Er wordt toegezien op veiligheid en eerlijke lonen en gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Gelijke rechten en eerlijke behandeling voor vrouwen is gegarandeerd. De SeventyOne collectie wordt gemaakt met de visie van beperkte klimaat en milieu impact. Over bovenstaande zaken zijn specifieke afspraken gemaakt met onze leveranciers. 

Wij gebruiken in de Zomer 2020 collecties met name viscose. Viscose verbruikt minder water bij de productie en heeft een natuurlijk oorsprong (Houtpulp / cellulose) waardoor het biologisch afbreekbaar is en niet de plastic soep terecht komt.

De SeventyOne collecties worden ontwikkeld in Antwerpen. 

Deze SeventyOne collectie wordt geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden en met respect voor mens en milieu.  

Mijn passie voor mooie originele kleding is al ontstaan als jong meisje in de 80’s, toen was ik zelf altijd in de weer om eigen kleding te maken met een vintage uitstraling!  Dus mijn keuze was ook snel gemaakt om mooie kleding met vintage uitstraling in mijn winkel aan te bieden. Wat ik zelf wel belangrijk vind is dat iedereen zich happy kan voelen in die Ooo zo mooie tijdloze vintagekleding ! 

 

In eerste instantie ben ik met kleding en accessoires begonnen op de markt. Op de Vogeltjes markt in Antwerpen en op andere markten rondom Antwerpen. S'morgens vroeg op en door weer en wind mijn marktkraam uitbaten. Wel had ik een leuke groene Volkswagen T2 (als hij starte tenminste.....) Dit was niet z'on succes maar was wel een zeer goede leerschool. Daarna heb ik een kleine pop-up boutique geopend op de Oever 5 in Antwerpen. 

Dat ging als iets beter en ik kreeg de smaak te pakken. Vrij snel daarna heb ik een winkel gehuurd op de Nationalestraat 71 in Antwerpen. Daar komt uiteindelijk ook de naam SeventyOne vandaan (naast dat het mijn geboorte jaar is). Het eerste retro merkje wat ik aan de collectie toevoegde was Hulahup. Dat heeft me verder op het retro spoor gezet. In de Nationalestraat was ik in staat om de retro collectie verder uit te bouwen met merken als Banned, Voodo Vixen en Miz Mooz. Ook heb ik toen de web-shop opgezet. Een jaar later was de winkel wat uit zijn voegen gebarsten en was het tijd voor de volgende stap.

Per 1 Maart 2016 ben ik verhuisd naar de Kloosterstraat 79. Op 300 m2 met 2 verdiepingen kan ik een nog ruimer assortiment aanbieden.

We hebben de collectie dan ook fors kunnen uitbereiden met tassen, deco, sieraden en nog veel meer.  Ook is de collectie kleedjes en schoenen fors uitgebreid. Wij kregen steeds meer klanten vanuit andere regio's van België en zagen mogelijkheden om uit te breiden. Op 3 Maart 2017 heb ik een tweede boetiek geopend in Gent. Inmiddeld zijn we verhuisd naar de Mageleinstraat 27, 9000 in Gent. 

September 2017 heb ik een derde boetiek gegeopend in Hasselt op de Minderbroederstraat 7 .

Inmiddels een vierde boetiek in Brugge op de Noordzandstraat 75. 

Samen met het fantastische team stylen we elke Belgische madam in de passende retro outfit. 

         

Kijk lekker rond in de Web-Shop of kom gezellig aan in onze boetiek in Hasselt, Gent, Antwerpen of Brugge.  

Lieve groetjes,

Angelique en het SeventyOne team 

Ontdek hier wat klanten over ons vinden.

Neem vast een kijkje in de boutique in Antwerpen via google virual tour: