Over SeventyOne

SeventyOne - De orgineelse retro boetiek - Welkom in de online shop ! !

Mail ons:  klantenservice@seventyone.be

Bel ons 0032 - (0) 491 082 797 (tussen 12.00-18.00, indien we niet opnemen zijn we druk onze klanten in de boetiek aan het bedienen) 

Het is onze droom Retro liefhebbers uit alle landen origineel en bewuste te kleden.  

Bij SeventyOne gaan we graag bewust om met de producten en items die we aanbieden en verkopen. Wij hebben een programma ontwikkeld om onze ecologische en sociale impact te bekijken en minimaliseeren. Wij keizen bewust voor Retro merken en leveranciers die deze principes meedragen in hun beleid en manier van werken.

Zo hebben we een eigen circulair model ontwikkeld om gebruikte retro kleding in te nemen en te hergerbuiken.    

Met trots presenteren we onze eigen SeventyOne collectie. De SeventyOne collectie wordt gemaakt met oog voor mens en milleu. Zo is de collectie 100% circular via ons tweedehands retro model.  

De SeventyOne collecties worden ontwikkeld in Antwerpen. 

Angelique is de eigenarsee van SeventyOne. Angelique: Mijn passie voor mooie originele kleding is al ontstaan als jong meisje in de 80’s, toen was ik zelf altijd in de weer om eigen kleding te maken met een vintage uitstraling!  Dus mijn keuze was ook snel gemaakt om mooie kleding met vintage uitstraling in mijn winkel aan te bieden. Wat ik zelf wel belangrijk vind is dat iedereen zich happy kan voelen in die Ooo zo mooie tijdloze vintagekleding ! 

 In eerste instantie ben ik met kleding en accessoires begonnen op de markt. Op de Vogeltjes markt in Antwerpen en op andere markten rondom Antwerpen. S'morgens vroeg op en door weer en wind mijn marktkraam uitbaten. Wel had ik een leuke groene Volkswagen T2 (als hij starte tenminste.....) Dit was niet z'on succes maar was wel een zeer goede leerschool. Daarna heb ik een kleine pop-up boutique geopend op de Oever 5 in Antwerpen. 

Dat ging als iets beter en ik kreeg de smaak te pakken. Vrij snel daarna heb ik een winkel gehuurd op de Nationalestraat 71 in Antwerpen. Daar komt uiteindelijk ook de naam SeventyOne vandaan (naast dat het mijn geboorte jaar is). Het eerste retro merkje wat ik aan de collectie toevoegde was Hulahup. Dat heeft me verder op het retro spoor gezet. In de Nationalestraat was ik in staat om de retro collectie verder uit te bouwen met merken als Banned, Voodo Vixen en Miz Mooz. Ook heb ik toen de web-shop opgezet. Een jaar later was de winkel wat uit zijn voegen gebarsten en was het tijd voor de volgende stap.

Per 1 Maart 2016 ben ik verhuisd naar de Kloosterstraat 79. Op 300 m2 met 2 verdiepingen kan ik een nog ruimer assortiment aanbieden.

We hebben de collectie dan ook fors kunnen uitbereiden met tassen, deco, sieraden en nog veel meer.  Ook is de collectie kleedjes en schoenen fors uitgebreid. Wij kregen steeds meer klanten vanuit andere regio's van België en zagen mogelijkheden om uit te breiden. Op 3 Maart 2017 heb ik een tweede boetiek geopend in Gent. Inmiddeld zijn we verhuisd naar de Mageleinstraat 27, 9000 in Gent. 

Inmiddels een derde boetiek in Brugge op de Noordzandstraat 75. En sinds Augustus 2022 ook in Leuven. 

Samen met het fantastische team stylen we elke Belgische madam in de passende retro outfit. 

         

Kijk lekker rond in de Web-Shop of kom gezellig aan in onze boetiek in Hasselt, Gent, Antwerpen of Brugge.  

Lieve groetjes,

Angelique en het SeventyOne team 

Ontdek hier wat klanten over ons vinden.

Neem vast een kijkje in de boutique in Antwerpen via google virual tour: