Valentijn

Valentijn
Rode rozen, een doos vol chocolaatjes, een romantisch diner bij kaarslicht of kuieren in de kleine straatjes van Monmartre... Wie heeft er nog niet van gedroomd!?!
Jullie kunnen het al raden! Vandaag staat alles in het teken van Valentijn! Maar wat is Valentijn precies en welke outfit moet je aan?! Geen zorgen! Wij zijn er voor jullie!

Laten we beginnen met een korte quiz! Hoe lang staat 14 februari al in het teken van Valentijn? 

....

Lang... Heel lang...

De oorsprong van Valentijn is eigenlijk omhuld door legendes en mysterie.

Alles begon in 496. En wie hebben we hiervoor te danken? Wel, Paus Gelasius de eerste. Dat doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar Paus Gelasius liet in 496 Valentijnsdag officieel vastleggen op 14 februari. Dit was niet zomaar een ingeving, maar een verering van de dood van de Heilige Sint Valentijn in 269. Niet echt romantisch natuurlijk, maar wel een mooi gebaar. Dit is echter niet het enigste verhaal die de ronde doet. Er bestaan meerdere heiligen met de naam Valentijn en allen hadden het martelaarschap aan hun naam verbonden. 

Maar... en nu wordt het pas interessant... er wordt ook beweerd dat Valentijnsdag nog veel verder terug gaat. Voor de Christenen in Rome, waren er natuurlijk de Romeinen met hun eigen goden, gebruiken en feestdagen. Zo werd op 15 februari Lupercalia gevierd, een vruchtbaarheidsfeest ter ere van de god van agricultuur Faunus en de mythische stichters van de stad Rome: Romelus en Remus.

Ik hoor jullie al denken. Dat klinkt allemaal heel interessant, maar wanneer begint de romantiek!? Wel, volgens de legende zou met Lupercalia de vrouwelijke vruchtbaarheid stijgen waardoor alle vrijgezelle vrouwen hun naam in een grote urne moesten plaatsen. De vrijgezelle mannen trokken dan om de beurt een naam en... een koppel voor het komende jaar werd gevormd en voila, een huwelijksaanzoek was verzekerd.

Met de komst van de Middeleeuwen werd Valentijn pas echt een feest van de liefde voor iedereen, van ieder geloof. Vooral in Frankrijk en Engeland werd toen gedacht dat 14 februari het begin was van het paringsseizoen bij vogels en zo ook zijn weerslag vond bij mensen.

Eén van de eerste liefdeszinnen ooit genoteerd met betrekking tot deze dag was: "For this was sent on Seynt Valentyne's day / Whan every foul cometh ther to choose his mate."

Met de komst van de 18de eeuw was het volledig normaal om kleine tekens van liefde uit te wisselen tussen vrienden en geliefden van alle klassen. De eerste geprinte Valentijnskaarten dateren van 1900 en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds één van de meest gekochte aandenkens op deze dag.

En nu over naar de echte orde van de dag, het BELANGRIJKSTE onderdeel van deze blog... de kledij!!!

Ook voor deze speciale gelegenheid hebben we natuurlijk fantastische ensembles die uw partner volledig zal doen wegsmelten. We hebben voor elk wat wils. Zoek je het een beetje stoerder, comfortabel of gewoonweg passioneel, we hebben het allemaal! Ik zal jullie verlangens niet langer dan nodig in spanning laten en er gewoon direct aan beginnen.

Mijn hart gaat sneller slaan als ik mijn blik laat vallen op dit prachtige truitje. Met onze Chrissie Love Top in Rood draag je bijna letterlijk je hart op je mouw. Warm en comfortabel. Opvallend en onthullend, dat zijn de kenwoorden als we aan Chrissie denken. Perfect combineerbaar met een hoge broek of rok. Het kan allemaal. Pick and mix je favoriet met onze Marlene Jeans of misschien wel één van onze eigen broeken. Jane en Ava zijn er al helemaal klaar voor!

Valentijn 1

Oei, rood is jouw kleur echt niet? Geen probleem! Dan is er de Sabrine Rainbow Heart Jumper in blauw! De vele hartjes doen menig hart sneller slaan en net als de Chrissie is ze perfect met verschillende andere stukken combineerbaar! Onze topper met lange mouwen voor koude, zwoele avonden.

Valentijn 2

We blijven eventjes bij Collectif met de Liza Cat Croupier Swing in rood. Be the Queen of Hearts for a day! Laat tonen dat je geen katje bent om zonder handschoenen aan te pakken! Zet je beste pokerface op en ga op date! Wie weet vind jij wel jouw ware met deze elegante jurk. Kleurrijk, fris en speels. Misschien is dit wel alles dat je zoekt?

Valentijn 3

Nog steeds niet overtuigd? Misschien is de Classic Jumpsuit Delfino Denim in Bubblegum roze jouw ideale match. Want ook een jumpsuit is super vrouwelijk! Je toont dat je niet bang bent om voor jezelf op te komen met deze stoere jumpsuit uit de collectie van Very Cherry. 

Valentijn 4

Tot slot hebben we onze pièce de résistance, de jurk die niemand kan weerstaan. De prachtige, sensuele, oogverblindende Grace dress in rood van ons eigen merk. De jurk, de schoenen, de handtas, de petticoat, de riem, het hoedje... wij hebben het allemaal. Deze outfit garandeert succes.

Valentijn 5  

Wauw, ik ben al helemaal weggesmolten van al deze passie! Hopelijk vonden jullie net als ik het artikel waar je naar zocht en mogen wij jullie binnenkort verwelkomen in één van onze boetieks of op de website!

Pak elkaar eens goed vast! 

Veel liefs! SeventyOne Belgium

Valentijn 6

04/02/2022