Mademoiselle Wood

Parfum werd door de Egyptenaren gebruikt om het eten lekkerder te laten ruiken. Dit deden zij door hars en hout te verbranden waardoor de rook die daarvan af kwam, lekker rook. Ook werden er op deze manier rookoffers gebracht, omdat er gedacht werd dat de goden daar rustig van werden. Parfum komt van het Latijnse 'par fumes' dat 'door rook' betekent. Later, toen ook de Grieken parfum hadden ontdekt, werden de geuren gebruikt om olie en zalfjes te parfumeren. Niet alleen de levende Grieken droegen dit parfum. De doden werden volledig geparfumeerd, wederom voor de goden. In Rome werd weer heel anders over parfum gedacht. Daar dacht men dat parfum kon genezen. De Grieken hebben uiteindelijk parfum op waterbasis (in plaats van olie) bedacht, maar dat verkocht niet.

Pas in de 12e eeuw voor Christus, werd er weer parfum gemaakt. Niet in een luxe glazen flesje, maar gewoon in een doosje. Parfum werd in die tijd niet alleen gebruikt om lekker te ruiken, maar ook om ziekten als de pest te bestrijden, en werd reukwater genoemd. Ook werd de pomander populair. De pomander was een klein metalen bolletje dat je als een ketting droeg. Mensen deden er kruiden, amber en muskus in. Niet alleen om lekker te ruiken, maar ook omdat ze geloofden dat het ze beschermde tegen ziekten.

Weer waren het de Grieken die het glazen flesje bedachten dat wij tegenwoordig kennen. In de tweede helft van de 14e eeuw bestond het parfum uit alcohol en oliën en werd het voornamelijk gebruik om onaangename geuren te verdrijven. Rond 1750 werd de eau de cologne uitgevonden, ook wel Water van Keulen genoemd naar de plek waar de Italiaanse koopman woonde die het goedje introduceerde. Het Water van Keulen kennen we tegenwoordig nog onder de naam 4711. Vraag je opa of oma er maar een keer naar!

In de 19e eeuw konden we geuren uit de natuur namaken in een lab en werden er nieuwe geuren gecreëerd. Dit gebeurde in eerste instantie in het Franse plaatsje Grasse, waar je veel jasmijnvelden vindt. 

Hier is ook het merk Mademoisella Wood ontstaan. LADY WOOD is een verzameling van authentieke en verfijnde geuren, het is ook de weerspiegeling van het talent van onze creatieve parfumeurs die in Grasse wisten hoe ze deze te realiseren. De verfijnde geuren zijn handgemaakt en de bloemcomposities van elke referentie zijn allemaal verschillend en hebben geprofiteerd van alle expertise van de parfumeur van ons huis. Geheugen van Florence (Souvenirs de Florence) is een sensuele en ultra chique eau de parfum van verfijnde vintage geur van Musc Ylang Fruit Akkoorden en Jasmijn. Heerlijk Patchouli retro parfums uit Parijs van Mademoiselle Wood. Sommige parfums maken vrouwen onvergetelijk ...

 

Mademoiselle Wood 1

Bij Seventy One zijn wij zeer verheugd om onze assortiment te mogen uitbreiden met het merkje Mademoiselle Wood uit Parijs. 

Als je vragen hebt kun je mij altijd contracteren: klantenservice@seventyone.be Tel: 0491082797

Lieve Groetjes Angelique

 

19/06/2018