Banned UK

Banned is een Engels merk gespecialiseerd in retro en vintage kleding.

De geschiedenis van Banned gaat terug tot januari 1990. Het is allemaal begon op de markt van Greenwich, London. Sunil (eigenaar en oprichter) trok er wekelijks naar de markten met vintage en retro collectes. Dit waren de begin jaren van de vintage en retro stijl trend. De collecties waren populair door goede kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. De zaken liepen goed en Sunil breide uit naar andere markten rondom London zoals Carnaby straat, Piccadilly Cicus, Oxford straat en Camden town.

Banned UK 1

 

Eigenaar Sunil ontwikkelde zich langzaam tot een van de toonaangevende verkopers in de vintage scene in London. Ook kwam er interesse uit andere delen van Engeland en uit Europa. Dit was het moment om een eigen collectie te ontwikkelen en op de markt te brengen. In 2003 werd een eigen opslag plaats gehuurd in Oost –London het mode hart van Engeland. Een eigen collectie werd ontworpen en via vintage en retro winkels aan de man gebracht. Het merk Living Dead Souls was geboren en trok een miljoenen publiek in Engeland en ook ver daarbuiten.

In 2011 ontwikkelde Sunil het merk Banned voortbordurend op de jaren lange ervaring in retro en vintage kleding. Banned was meteen een hit in de markt en verspreide zich razendsnel in Engeland en de rest van Europa. Momenteel wordt Banned in een 50-tal landen verkocht en is een van de grootste vintage en retro merken in de wereld. Banned heeft een team van 6 eigen designers die dag en nacht bezig zijn om de leukste, mooiste en beste vintage en retro kleding te ontwikkelen. De Banned stukken worden geproduceerd in gespecialiseerde fabrieken in China. Banned heeft een eigen team in China dat dagelijks garant staat voor de kwaliteit, levertijden en verscheping. Tot de collecties van Banned behoren vintage en retro jurkjes, rokken, blouses, tops, vestjes, petticoats en meer. Bovendien heeft sinds kort Banned ook een eigen schoenen lijn.

Banned UK 2

Bij SeventyOne zijn we dol op Banned én de mensen van Banned. De collecties zijn kwalitatief, vernieuwend en goed in prijs. Er zijn zeer regelmatig nieuwe stukken beschikbaar en ze zijn snel leverbaar. We voeren de gehele Banned collectie van jurkjes tot tassen en ook schoenen. Dank voor het lezen van deze blog.

Als je vragen hebt kun je mij altijd bereiken op: klantenservice@seventyone.be

Liefs,

Angelique

 

SeventyOne de retro en vintage boutique in Antwerpen. 300 m2 vintage en retro inspiratie op de Kloosterstraat 79, 2000 in Antwerpen. Open van Dinsdag tot en met Zondag. Kijk op www.SeventyOne.be

25/05/2016