Retro bruiloft kleding

Retro bruiloft kleding

EEN VINTAGE BRUILOFT

SOMETHING BLUE

Something blue is afkomstig uit een bruiloftsrijmpje wat als volgt gaat:

Something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in her shoe.

Het laatste gedeelte met het zilveren muntje wordt tegenwoordig veelal weggelaten. Dit gedichtje vindt zijn oorsprong in Engeland en beschrijft de dingen die een bruid moet dragen om geluk te brengen. Het oude item in het gedichtje was bedoeld als bescherming voor de baby die er moest komen. Het nieuwe item biedt optimisme voor de toekomst. Het geleende item wat eigenlijk afkomstig moest zijn van een andere gelukkig getrouwde vrouw zou geluk brengen. De kleur blauw was een teken van trouw en de sixpence, een zilveren Britse munt – was een symbool van welvaart en diende om gefrustreerde aanbidders af te weren.

Retro bruiloft kleding  1

Nog steeds worden deze ingrediënten op veel bruiloften toegepast. Hoewel het blauwe item van oorsprong een kousenband was, zijn hier tegenwoordig heel veel varianten en andere ideeën te bedenken. Wij hebben wat leuke en originele ideeën voor je verzameld.

DE BRUIDSSLUIER DOOR DE JAREN HEEN

De sluier is een traditioneel accessoire dat de bruid draagt op haar bruiloft. Waar het dragen van een sluier vroeger vooral met bijgeloof te maken had en de maagdelijkheid en onschuld van de bruid symboliseerde, kwam de sluier in de 19e eeuw in de mode als bruidsaccessoire. Naast de traditionele sluier zijn er tegenwoordig heel veel haaraccessoires die de bruid kan dragen, zoals bloemen, parels, linten en kransen. Ga jij binnenkort trouwen? Laat je inspireren door onze verzameling vintage-inspired haarmode voor aanstaande bruiden.

Retro bruiloft kleding  2

24/01/2019