Elvis Presley

Elvis Presley

'"Never wait for tomorrow, what if tomorrow never comes." Elvis Presley

Elvis Aaron Presley, een legendarisch icoon. Onbeschrijfelijk.

~

'Het talent dat hij bezat was een godsgeschenk, een geschenk dat hij zonder twijfel deelde met de wereld.

Alom geprezen, veroverde hij de harten van jong en oud.

Hij werd niet enkel bewonderd als entertainer, maar als de grote humanitarian die hij echt was. Gekenmerkt door zijn vrijgevigheid en een warm hart voor zijn naasten.

Hij revolutioneerde de muziekgeschiedenis en ontving daarbij de hoogste voldoening.

Hij werd een levende legende, zelfs tijdens zijn leven en verdiende zo de liefde en het respect van miljoenen mensen.Vernon Presley

45 jaar na zijn dood blijft de wereld in de ban van Elvis. Hij is niet weg te denken uit de muziekwereld en ook zijn looks blijven inspireren. Dankzij de nieuwe film kan nu ook het jongere publiek zich een beeld vormen van wie Elvis echt was. The King, A legend, A human being, maar vooral iemand die gedreven was door een passie die hij met heel de wereld wou delen. Dit ten koste van alles. Zelfs zijn eigen leven. Speciaal voor jullie duiken we in de belangrijkste momenten van het leven van Elvis Presley en bieden zo een geïnspireerde kijk op zijn legendarische outfits.

De jaren '50

"I'm leaving town for sure." 1954 ~ That's all right 

Laten we beginnen in de jaren '50, de gloriejaren van een jonge Elvis. Hardwerkend en vol hoop reisde hij samen met zijn groepje doorheen het land. Waar ze ook heen gingen, iedereen hing aan de lippen van dit veelbelovend talent. Vernieuwend, energiek en sensueel. De Amerikaanse bevolking had dit nog nooit eerder gezien. Al snel werd dan ook duidelijk dat dit nog maar het begin zou zijn van een prachtige carrière. Niet alleen zijn muziek bleek een inspiratie voor velen te zijn, Elvis profileerde zich ook al snel as een echt stijlicoon. Cuban Collar Shirts, pleated trousers, penny loafers en een voorliefde voor kleurrijke kleding was wat Elvis typeerde.

Elvis Presley 1

Onze inspiratie:

Elvis Presley 2

De jaren '60

"It's now or never." 1960 ~It's now or never

De jaren '60 was een echte comeback voor Elvis Presley. Nadat hij eind jaren '50 in dienst moest bij het leger betekende het jaar 1960 dat hij terug mocht komen naar Amerika en zijn voorliefde voor muziek. Echter droomde Elvis ervan om een gerenomeerd acteur te worden en greep dan ook gretig de opportuniteiten aan die hem werden aangeboden. Jarenlang zou hij zich wijden het maken van langspeelfilms met de daarbij horende soundtrackalbums. Het zou 7 jaar duren voordat hij opnieuw live optredens zou geven. In 1968 kwam dan ook uiteindelijk zijn alom gekende Comebackspecial 'Elvis' op tv, wat resulteerde in een lange reeks concerten in Las Vegas.

Elvis Presley 3

Onze inspiratie

Elvis Presley 4

De jaren '70 

"A matter of time, oh lord, before I go home." 1972 ~ It's a matter of time

De woelige jaren, het begin van het einde, het slotstuk. Wat begon als een prachtig nieuw decennium zou al snel uitlopen op een waar drama. De levenstijl die Elvis had bleek onhoudbaar te zijn. Vele fans zagen hem ziender ogen achteruit gaan tot uiteindelijk op 16 augustus 1977 het nieuws als een bom insloeg. Zijn muziek bleef doorleven en bracht troost aan een wereld in rouw, maar The King was er niet meer.

Elvis has left the building.

Elvis Presley 5

Onze inspiratie:

Elvis Presley 6

Bedankt om vandaag dit verhaal met ons te delen en onze grootste dank gaat uit naar het icoon van de Rock'n Roll, de enige echte Elvis Presley.

TCB

Dankzij Baz Luhrmann zijn "Elvis" film kunnen we even terug in de tijd om zijn leven en carrière te (her)beleven als ook zijn iconische looks en geweldige songs. We leren hem ook meer als persoon kennen want soms werd er gedacht dat hij een superheld was terwijl hij ook maar iemand met gevoelens was. Laat je mee voeren naar een gouden tijd en geniet van een parel van een film over een pracht van een mens

03/09/2022