Bewuste Retro Mode

Bewuste Retro Mode

Bewuste Retro Mode.

Het is onze droom Retro liefhebbers uit alle landen origineel en bewust te kleden.  

Bij SeventyOne willen we bewust omgaan met de producten en items die we aanbieden en verkopen. Wij hebben een programma om de ecologische en sociale impact te bekijken en minimaliseeren. Wij keizen bewust voor Retro merken en leveranciers die deze principes meedragen in hun beleid en manier van werken. Ik daar nog wel aan toevoegen dat we niet perfect zijn en dat sommige zaken voor ons als klein bedrijf moeilijk te onderzoeken zijn of te controleren zijn. Maar we beloven ons best te doen en beloven om beter te worden. Elke dag weer een beetje beter.  

Graag zetten wij hier nog even de belangrijkste zaken op een rijtje :

  • We werken met kwaliteits producten en merken. Deze kunnen meerdere sezoenen gedragen worden. Dat is duurzaam en verminderd de afvalberg. Bij ons geen super goedkope wegwerp items.   
  • We nemen tweedehands kleedjes retour uit de markt. Zo ontwikkelen we een circulare systeem van hergebruik. Ontdek er HIER alles over. 
  • Onze eigen collectie onder het SeventyOne label wordt geproduceerd in China of Engeland. Onder eerlijke werkomstandigheden en met respect voor mens en milieu. Voor het maken van de SeventyOne collecties is kinderarbeid en gedwongen arbeid volstrekt uitgesloten. Er wordt toegezien op veiligheid en eerlijke lonen en gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Gelijke rechten en eerlijke behandeling voor vrouwen is gegarandeerd. De SeventyOne collectie wordt gemaakt met de visie van beperkte klimaat en milieu impact. Over bovenstaande zaken zijn specifieke afspraken gemaakt met onze leveranciers.
  • Wij gebruiken in de Zomer 2020 collecties met name viscose. Viscose verbruikt minder water bij de productie en heeft een natuurlijk oorsprong (Houtpulp / cellulose) waardoor het biologisch afbreekbaar is en niet de plastic soep terecht komt. De SeventyOne collecties worden ontwikkeld in Antwerpen. 
  • Ons favoriete merkje King Louie is een voorloper in duurzaamheid en eerlijke producten. Ze zijn lid van de FairWear organsatie en maken de meeste items bij Suteks in Turkey waar emancipatie en vrouwenrechten een voorname plaats innemen. Suteks heeft een GOST certificaat.   

  • Ons topmerkje Very Cherry werkt al jaren met een gecertificeerde fabriek in Polen. Ze gebruiken duurzame stoffen en zijn volledige fairtrade
  • Onze favoriete jaren 70 merkje Mademoiselle YeYe is PETA geceritificeerd en werkt voor de collecties vaak met Tencel een natuurlijk en organische textiel.
  • Een van onze nieuwste merkjes in de collectie is jean merk Lady K Loves. De high waist jeans van dit kleine merkje worden bewust etisch en ecologisch gemaakt bij gecretificeerde ateliers in India. 
12/05/2020