Bewuste Retro Mode.

Het is onze droom Retro liefhebbers uit alle landen origineel en bewust te kleden.  

Bij SeventyOne willen we bewust omgaan met de producten en items die we aanbieden en verkopen. Wij hebben een programma om de ecologische en sociale impact te bekijken en minimaliseeren. Wij keizen bewust voor Retro merken en leveranciers die deze principes meedragen in hun beleid en manier van werken. Ik daar nog wel aan toevoegen dat we niet perfect zijn en dat sommige zaken voor ons als klein bedrijf moeilijk te onderzoeken zijn of te controleren zijn. Maar we beloven ons best te doen en beloven om beter te worden. Elke dag weer een beetje beter.  

Graag zetten wij hier nog even de belangrijkste zaken op een rijtje :

  • We werken met kwaliteits producten en merken. Deze kunnen meerdere sezoenen gedragen worden. Dat is duurzaam en verminderd de afvalberg. Bij ons geen goedkope wegwerp items.   
  • We nemen tweedehands kleedjes retour uit de markt. Zo ontwikkelen we een circulare systeem van hergebruik en resale. Ontdek er HIER alles over. Wij zijn bijzonder trost op deze duurzame & unieke aanpak. 
  • Onze eigen collectie onder het SeventyOne label wordt geproduceerd in Engeland, Turkije, Roemenie of China.  Onder eerlijke werkomstandigheden en met respect voor mens en milieu. Hiervoor zijn specifieke afspraken gemaakt en zijn certificaten of statements aanwezig. Voor onze cardian collecties werken we  uitsluitend GOTS gecertificeerde katoen. Voor onze andere items werken we momenteel met verschillende soorten stoffen ook minder duurzame materialen. Hier zien we nog veel ruimte voor verbetering.  
  • Ons favoriete merkje King Louie is een voorloper in duurzaamheid en eerlijke producten. Ze zijn lid van de FairWear organsatie en maken de meeste items bij Suteks in Turkey waar emancipatie en vrouwenrechten een voorname plaats innemen. Suteks heeft een GOST certificaat.   
  • Ons topmerkje Very Cherry werkt al jaren met een gecertificeerde fabriek in Polen. Ze gebruiken duurzame stoffen als Ecovero en Tencel en zijn volledige fairtrade. 
  • Onze favoriete jaren 70 merkje Mademoiselle YeYe is PETA geceritificeerd en werkt voor de collecties vaak met Tencel een natuurlijk en organische textiel. In de nieuwste Collecties zitten ook kleedjes van 100% gecertificeerd organisch katoen Oeko tex gecretificeerd. 
  • Een van onze nieuwste merkjes in de collectie is jean merk Lady K Loves. De high waist jeans van dit kleine merkje worden bewust etisch en ecologisch gemaakt bij gecretificeerde ateliers in India.
  • Een Rumble59 Jeans gekocht bij SeventyOne is een bijzonder duurzaam en ecologische keuze. Je kiest bewust voor een kwalitatieve jeans met een perfecte pasvorm en retro / rockabilly look. Zo een jeans is echt een investering. Je kunt die jaren dragen en die blijven goed ook naar vele keren wassen. De Rumble59 jeans stof word vervaardigd in Turkije. De donkere jeans stof bevat geen chemische kleurstoffen en ondergaat geen chemische bewerkingen. Een genaaide Jeans wordt 1 of 2 keer gewassen en ook daarna niet meer verder chemisch  behandeld. Zelfs de knopen en ritsen zijn vrij van chemische stoffen. Hierdoor verkrijgt deze jeans het Oko-Tex label. Na gebruik kun je de Rumble59 weer inleveren bij SeventyOne via het Circulaire Retro programma. Zo is dit wellicht een van de meeste duurzame Jeans keuzes op dit moment. 

  • Voor het verzenden gebruiken wij de biologische en 100% composterbare in 6 maanden verzend envelope van Wastebased uit Engeland.